Здравейте, от два дена двигателя започна да издава скъпо струващ звук. След съмнения за бутало, лагер съединител, дюза, клапани и въобще всичко черни мисли, май се оказа демферна шайба на коляновия вал, която трябваше отдавна да сменя но се правех на разсеян.Звука се отразява и лъже, но с помощта на един приятел установихме, че е от нея.Получава се при подаване на газ някъде на 2 000 оборота здраво чукане с металичен звук при увеличаване на оборотие се изчиства и като не подавам газ също го няма.Шайбата е малко крива и при работещ двигател "танцува" което не би трябвало да е нормално.Има и малко метални стружки много фини полепнали по компресора на климатика, но не мога да видя хубаво на тая теснотия. Следва откачане на пистовия ремък и да видя дали пак ще чука....И така някой знае ли колко струва и мога ли да не сменям другите ролки и ремъка, който изглежда читав.Събирам пари за боядисване на купето и смяна на 2 калника аз ги бях събрал, и мислих да я вкарвам, но сега ..... греда, и за това искам да попитам дали мога само нея да сменя и да я боядисвам, а след месец два да сменя и другите( ако ме бият парите през ръцете де
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Браво 1.9 ТД 97` Демферната шайба започна да чука!
Collapse
X
-
nikolce написа:Дидо, недей плаши човека Около 150 лева е шайбата, пак не са малко де.04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
KPSS написа:С труда значи да си подготвя 200 котки Понеделник я вкарвам да я сменя, че да не се скъса ......Днеска от уплах за риба не отидох да не би да я скъсам. Сменям и другата седмица се слагат калници от браво 100 16v и хайде на боя, че зима иде04/2000 Fiat Brava 1.9 JTD 105+
Коментар
-
vgeorgiev написа:KPSS написа:С труда значи да си подготвя 200 котки Понеделник я вкарвам да я сменя, че да не се скъса ......Днеска от уплах за риба не отидох да не би да я скъсам. Сменям и другата седмица се слагат калници от браво 100 16v и хайде на боя, че зима иде
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар